Nyttårsfeiring med kjæledyr

30. november 2021

Fyrverkeri

Mange dyr blir stressede, engstelige og noen opplever angst i forbindelse med lyd og lys fra fyrverkeri eller annen ståhei forbundet med jule- og nyttårsfeiringen.

 

Hvordan vet jeg at kjæledyret mitt er stressa?

Katter er ofte vanskeligere å lese enn hunder. De vil gjerne gjemme seg vekk, ligger ofte med flatt hode og ørene bakover, noen vil frese og evt skjelve. Andre vil trekke opp i høyden eller ut når de blir redde. Noen katter kan også begynne å tisse utenfor kassen.

Hva kan gjøres i forkant av nyttårsfeiringen og juleselskapene?

Begynn i god tid med forberedelser hvis du vet at du har en hund eller katt som blir stresset i slike situasjoner. Kjæledyret bør få en dedikert liggeplass hvor den ligger skjermet fra lyd og lys. Liggeplassen bør være en «positiv» plass hvor dyret ikke blir korrigert, og får ligge i fred. Begynn gjerne tidlig med å legge godbiter og leker på denne plassen sånn at kjæledyret ditt assosierer plassen med noe positivt. Gå gjerne til innkjøp av en feromonspray med diffusor (som Adaptil eller Feliway) til stikkontakten, og begynn å bruk denne noen dager før. Viktig at denne plasseres i rommet hvor kjæledyret skal oppholde seg under den stressende

Når kvelden kommer:

  1. Ikke la hunden være alene hjemme på nyttårsaften eller i dagene før og etter når det kan være mye fyrverkeri, og ikke slipp katten ut på nyttårsaften. 
  2. Luft hunden i bånd, da er risikoen for at den stikker av fordi den blir skremt mindre. Man kan være uheldig å være i nærheten av noen som tester fyrverkeriet også midt på dagen
  3. Gi hunden mat litt tidligere enn vanlig, og ta kveldsturen i god tid før fyrverkeriet starter. Det kan være lurt å merke halsbåndet med telefonnummer i tilfelle hunden blir redd og stikker av.
  4. Trekk for gardinene eller dra ned persiennene i rommet der dyret skal være om kvelden, slik at lyset fra fyrverkeriet ikke blir så skarpt.
  5. Sett på litt musikk, det demper lyden av fyrverkeriene utenfor.
   Lek med favorittleken eller tren på noen triks for å holde dyret i aktivitet.
  6. Hvis dyret virker skremt, må passe på at du ikke forsterker redselen ved å trøste. Gi heller hunden en oppmuntrende klapp, og forsøk å opptre trygt og naturlig.
  7. Noen hunder kan ha god hjelp av naturlig beroligende produkter egnet til hund slik som feromonsprayer (Adaptil eller Feliway) eller tyggetabletter. Disse virker ofte i noen timer.
  8. Hvis dyret ditt blir ekstremt stresset, ta hunden med til veterinær i god tid før høytiden for å se om den kan få medikamentell behandling

    

Vi har beroligende feromonsprayer og tyggetabletter tilgjengelig i vår butikk.

Pris: 498,-

Pris: 498,-


Steinkjer Veterinærsenter (2 of 21)

Få kompetent behandling av ditt dyr

1. Bestill time

Fyll ut skjemaet og fortell oss litt mer om hva vi kan hjelpe deg med og når det passer for deg å komme til oss. Vi tar kontakt med deg med forslag til tidspunkt. 

2. Besøk oss i Hallemvegen 14 på Egge

Her tar vi imot dyret ditt for kontroll, diagnostikk og behandling. Vi oppretter journal for dyret ditt slik at vi alltid er oppdatert på dyrets helsehistorikk ved neste konsultasjon.

3. Sikre best mulig helseoppfølging for ditt dyr

Med en dyrlege som kjenner dyret ditt, og som alltid er tilgjengelig kan du være sikker på at dyret ditt får den beste behandlingen.