SVERIGETUR MED HUNDEN?

Mange er usikre på reglene omkring grensepassering med hund til/fra Sverige, og spesielt regimet med ormebehandling.   MATTILSYNETS regler sier pdd som følger: – Hunden må være mikrochippet og ha EU-pass. Om du ikke har dette, kontakt din lokale veterinær for utstedelse.– Du kan ha med deg maks 5 dyr– Dersom du kun har vært…

Les mer

FLÅTT OG FLÅTTBÅRNE SYKDOMMER

Flått er en blodsugende midd som biter seg fast i dyr og mennesker. Dyr som ferdes mye i flåttrike områder bør sjekkes regelmessig for flått, og beskyttes mot bitt med flåttmidler. I Norge er det i all hovedsak skogflått (Ixodes ricinus) som overfører smitte til dyr og mennesker. Ved reise og import av dyr skal…

Les mer

Magesår hos hest

Visste du at omkring 50 % av føll, 37 % av hobbyhester, 63 % av konkurransehester og opp mot 93 % av veddeløpshester lider av magesår i varierende grad? Magesår (Equine Gastric Ulcer Syndrome (EGUS)) er med andre ord en utbredt lidelse hos prestasjonshester. Årsakene er blant annet stress og suboptimale rutiner omkring fôring og…

Les mer

Hunden på påskefjellet

For deg som skal på tur med hunden i påskefjellet, anbefaler vi å følge Mattilsynets fjellvettregler for en tryggere skitur. 1. Vis respekt for sola Hunder kan også bli snøblinde dersom de utsettes for sterk sol og UV-stråling. Hunder er ikke like utsatt som oss mennesker, men enkelte hunderaser (og hunder med nedsatt tåreproduksjon) er…

Les mer

SRMA – historien om Beagelen Pia

For et år siden hadde vi vårt første møte med den herlige valpen Pia. Eier opplevde henne som nedstemt. Hun ville ikke spise eller drikke, og i løpet av kort tid ble hun så dårlig at hun måtte bæres ut for å tisse, da hun ikke orket å gå. Da de kom til oss på…

Les mer